Unul dintre cele mai vechi orașe
Unul dintre cele mai vechi orașe

Atracții Turistice

Atracții Turistice

Orașul Tîrgu Mureș este situat la intersecția dintre Câmpia Transilvaniei, Valea Mureșului și Valea Nirajului, la o altitudine de aproximativ 320 m față de nivelul mării. Este unul dintre cele mai vechi orașe fiind atestat documentar de peste 700 de ani, oferind o bogată ofertă de atracții turistice.

O astfel de vechime presupune totodată o istorie zbuciumată. Dovezile stau în diverse scrieri, în descoperirile arheologice, în lăcașurile de cult și în monumentele istorice ce atestă evenimentele și fapte importante petrecute de-a lungul timpului.

Teritoriul municipiului Tîrgu Mureș și împrejurimile sale au fost printre primele așezări omenești, din cele mai vechi timpuri. Dovezile atestă prezența culturilor neolitice, apoi a celor din epocile bronzului și fierului. În împrejurimile orașului, săpăturile arheologilor au scos la iveală mai multe vestigii romane.

Tradițiile și specificul zonei fac din orașul Tîrgu Mureș una din atracțiile turistice încă nedescoperite ale României.

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

DIN 25 MAI RELUĂM ACTIVITATEA OPERAȚIONALĂ ÎN TOATE HOTELURILE

Măsuri prevenție împotriva răspândirii Coronavirus Covid-19


Informații privind flexibilitatea rezervărilor dumneavoastră și siguranța călătoriilor

Toate rezervările cu data de sosire înainte de 31 mai pot fi modificate sau anulate fără penalizare

Toate rezervările cu data de sosire după 1 iunie pot fi modificate pentru o altă perioadă până la sfârșitul anului 2021, în limita disponibilității.