Un oraș încărcat de cultură
Un oraș încărcat de cultură

Cetatea medievală Tîrgu Mureș

Cetatea medievală Tîrgu Mureș

Cetatea Medievală se află în centrul orașului, la doar câteva minute de Continental Tîrgu Mureș, și ocupă o suprafață de 4,3 hectare. Complexul cetății este format dintr-o incintă fortificată cu 7 bastioane unite prin ziduri.

Cetatea medievală este reconstruită pe ruinele unei cetăți distruse în 1601, în timpul lui Mihai Viteazul. În prezent, Cetatea este renovată, după un proces amplu ce a durat peste 5 ani.

În Cetatea Medievală au fost descoperite, printre altele, urmele primei făbrici de cărămidă din țară și un atelier de prelucrare a bronzului, ceea ce înseamnă că Cetatea a fost printre primele fortificații industrializate din România.

De-a lungul timpului a găzduit multe manifestări culturale, ceea ce a devenit o tradiție.

Anual se desfășoară mai multe evenimente de interes pentru locuitorii orașului precum și alte evenimente de interes pentru locuitorii orașului, manifestări ce reunesc anual peste 80.000 de participanți. În cetate se organizează evenimente ca: „Zilele Tîrgmureşene“ (în luna mai), „Festivalul Berii“ (luna mai), „Sărbătoarea Vinului și a Mustului” (în septembrie) și multe altele.

Adresă: Strada Avram Iancu/ Bd. Cetăţii, Târgu Mureş

Website: cetatespum.ro

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

AM RELUAT ACTIVITATEA OPERAȚIONALĂ ÎN TOATE HOTELURILE

În această perioadă, am luat toate măsurile pentru siguranța sănătății dumneavoastră și a colegilor noștri. Din acest motiv o parte din serviciile noastre nu sunt disponibile sau sunt disponibile cu acces limitat.


Măsuri prevenție împotriva răspândirii Coronavirus Covid-19